HIMALÁJAI ROCK&ROLL

Egy tibeti kolostor udvarán seprűvel a kezében táncol az ellenállhatatlan ritmusra egy szerzetesnövendék.  Hogy jön a rocklegenda, Bill Haley talán legnépszerűbb száma a képbe? A zene egyetemessége eddig is elvitatlatatlan tény volt, csak hát valóban furcsa, hogy a fülbemászó ritmus éppen egy elhivatott buddhista szerzetest, Tendzin Dordzsét ejti rabul, aki sokszor a mantrák mormolása helyett is ezt dúdolja: One, two, three o'clock, four o'clok, rock...

HIMALÁJAI ROCK&ROLL

S teszi mindezt 1959-ben, napokkal Tibet megszállása előtt... És, hogy milyen az élet? Pont ez a fiatal fiú vállalkozik arra bátyjával és tanítójával, hogy a féltve őrzött, felbecsülhetetlen értékű írásokat a kolostorból biztonságos helyre, Indiába menekítse. Ehhez át kell vágnia a kínai hadsereg által megfélemlített falvakon, a kegyetlenül jeges és kiszámíthatatlan Himaláján. 

Fél évszázaddal később egy angol kvantumfizikus élete egy váratlan és visszautasíthatatlan ajánlat miatt változik meg gyökeresen. Úgy tűnik, hogy a karrierje csodásan beindul az amerikai álomvilágban, ám a szerelmi élete az érzéki, olasz családból származó menyasszonyával komoly válságba kerül. És mintha az az álomállás se váltaná be a hozzá fűzött reményeket, sőt veszélybe kerül sokéves kutatása is. Ráadásul kezdik rémálmok gyötörni egy fagyos zuhanásról... Vajon mi lehet a kapcsolat a két ifjú között?

Mindig is szerettem azokat a regényeket, amelyekben az izgalmas tartalom mellett kapok egyfajta spirituális üzenetet. Ilyenkor általában a történet tovább él bennem, és a szerzett benyomások, tanulságok hatására mindig egy kicsit jobb ember tudok lenni. Na, ez a könyv ilyen.

A könyvről többet olvashat itt: A LHÁSZAI MÁGUS

© 2021 TotelBooks. Minden jog fentartva

ÁSZF | Adatkezelés
Barion Bankkártyás fizetés